2017. május 28., vasárnap

omega


él a blog!!44! (én meg nem!!)
szóval: a szösz tulajdonképpen az első évad (pár részének) much more gayer dialógusa, elég sok hurttal és jelképes comforttal. van hozzá {zene} is, szerelmem zálogaként.

összeomlásunk mindent befalaz
egy pillanatra és örökre.
a vánkos keményebb lesz, mint a szikla
és testünk szemétdombnál súlyosabb.

ezért élünk. valamiképpen
ezért születünk a világra.

  Por az ablakpárkányon, finom hálók kusza szövevénye minden sarokban. Armin puhán tüsszent - kismacskára emlékezteti -, és a vaskos bőrkönyvet óvatosan maga mellé helyezve a földre ül. A szobában vibrál a csend, keserű dögszag pattan a vakolaton; ők mégis mosolyognak, mintha világokat tettek volna magukévá; majdnem.
  Eren a szöszke fiú elé térdel, hatalmas, izgatottan csillogó kékeszöld szemei szinte beszippantják a megsárgult, agyongyűrt oldalakat. Térképek, különös rajzok és hullámzó szövegek tömkelege; az óceán, a csillagok, a megfoghatatlan odakinn. Lelkesedésük testet öltve járja körbe a szobát, telepszik meg a korhadt fapadló apró zugaiban; feloldódik, elterül.
  És Armin mosolyog és vékony ujjai közt sercegnek a lapok és vadul magyaráz és nevet és Eren nem tudja, mibe kapaszkodjon, hogy a valóságban maradjon.
  Carcharhinus amboinensis van ott, mondja, heteropriacanthus cruentatus meg anemonia viridis; igen, ott, a falakon túl. Idegen, furcsa, és Eren nem érti, némán hallgat csupán - mert valahol mélyen mégis oly félelmetesen gyönyörű.
  Minden, istenigazából.

  A szalmakalap túl nagy, folyton a szemére csúszik. Mellkasára két száraz kalácsot ölel, széjjel rágott ajkai elválnak; valami mintha a tüdejére ült volna, nehéz, fojtogat, annyira fáj; fel akarja fogni a történteket, megérinteni, átérezni.
  De hisz ott van - a tengerzöld pillák mögött üvöltő végtelen keserűség; Eren már nem mosolyog.
  Fullasztó lélegezni, állapítja meg, ahogy összekulcsolja ujjaikat - holtsápadtat váltó vértől ragacsos, bizarr minta -, és bizalmasan rájuk szorít. A bőr alatt féktelen düh kavarog, és Eren hörögve fújja ki a talán percek óta magában tartott levegőt; egészen rémisztő, ő mégsem mozdul a fiú mellől.
  Tudja; a ma kísérteni fogja egy örökkévalóságig, emlékeztetve az emberiség és saját gyengeségére.

  Eren fáradtan réved a távolba, tekintetében érzelmek kiolvashatatlan, megfejthetetlen egyvelege. A terasz korlátján könyököl, haját szétzilálta a friss tavaszi szél; és mosolyog, megint, még ha nyelve alatt egy nemzet gyűlölete is lappang.
  Puha léptek zaja szaggat lyukat a pillanatba; Armin az ingét gombolva torpan meg mögötte, sután ásít, hezitál. Az ég barackszínben úszik, kósza napsugarak szaladnak végig a fiú álom nyűtte arcán; Eren lassan lép közelebb, s ujjai azonnal lecsapnak a kócos, szalmaszőke tincsekre.
  Éveknek tetsző percekig (ha visszagondol, kósza pillanatnak sem tűnik az egész) csak egymásnak vannak félénk ölelésekben, elsietett csókokban és álmos érintésekben. A hajnal lassan oldódik fel Armin elfojtott nevetésében, és Eren még hosszú órákig érzi fogai közt a fiú édes-keserű szeder aromáját.

  Akár egy gyenge kártyavár vagy magatehetetlen dominósor... Ölbe tett kézzel nézi végig társai lemészárlását. Miért?
  És ott van ő. Vére a tetőcserepeken, lelke apró, szétszaggatott darabjai egynéhány tizenöt méternyi, két lábon járó, veszettül vigyorgó földi pokolban; él-e még? Muszáj neki - el kell jutniuk az óceánig, együtt, ha lehet.
  Eren.. Eren Eren Eren Eren Eren; nem érzi a végtagjait, képtelen testét mozgásra bírni; szíve kihagy két ütemet, amint észrevételezi a kilenc óránál felbukkanó bozontos pofát; maga a halál.
  Nyálban tapicskol, veszi észre magát, és üvölt --

EREN?? ?!!

  Nem lát a könnyeitől - szemei elé borított gyászfátyol -, s gégéjébe fagyott visítás kényszeríti újra meg újra térdre borulni a valóság előtt.
  Miért?
  Mikasa fürkésző tekintetét érzi a halántékán, és megint bőg, de Armin, miért?
  Kulcscsontját látja és meztelen hátát, az aprócska ráncokat tengerzöld szeme körül, mikor mosolyog; a bőre vanília illatát, horzsolást az állán, pírban úszó könyökén - mindez, akár a búra alatt pislákoló láng, megszűnt létezni.
  Nem bír a lányra pillantani. Nem bír most semmit sem, istenigazából.

  Tüdeje szorít, mintha holtestet cipelne rajta; a tizenöt méteres feje szabályos szögben repülve zúzza szét a tornyot - nem lehet. A titán ordítása átjárja csontjait, tenyere a fülére tapad, és rögeszmésen mered maga elé.
  A tetemből előtörő gőzfelhőben valami ismeretlen, mégis egészen forró, kellemes érzet önti el a gyomrát. Remény?
  Esetleg.

  Armin tincseinek selymes simítása az arcán, ahogy hátulról átöleli, s a nyakába csókol - csiklandoz. Párnájába fojtott nevetése, Jean halálhörgése a felső szintről; ő, kikéri magának, itt van még, és befoghatnák, igazából.
  Ereiben ott bizsereg az érzés, az élet, és a tudat, hogy ismét kap levegőt, széthasítja az elméjét. Olyan furcsa és zavaros minden, akár egy (rém)álom, és ő nem igazán tudja, fel akarjon-e ébredni.
  (És Armin arcát sós csermely szabdalja, ahogy összefonja ujjaikat - halott-halott-halott -, és hirtelen kétségbe kell vonnia a mindenség elméletét. Mint hamvak, a rájuk telepedő némaság lelkeket gyilkol.)

  Mily kegyetlen, mégis gyönyörű az élet.

4 megjegyzés:

  1. Jelenleg azt a két lehetőséget látom csak, hogy megöllek téged vagy magamat. Ez túl sok volt a pici szívemnek.
    why are u like this??
    Most megyek a sarokba zokogni mert ez túl szép és szívhasogató volt egyszerre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mind meghalunk úgy is,, szóval ne pazarold az időd ilyesmikre ∠( ᐛ 」∠)_ de azért sikoltok, nem akartam szíveket bántani;;; adok zsepit, nesze, és köszönöm, hogy olvastad (én is sírok basically) (๑・ิﻌ・ิ๑)ง

      Törlés
  2. Ez... Ez nem is tudom. Én nem tudom. Nem.
    Csak szép. Mint egy csokor vadvirág, amit először vérbe mártottak, aztán ledobták a poros utcakőre és ott hagyták, hogy az emberek eltapossák.
    *szipp-szipp*
    Nagyon tetszett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj, de szépen megfogalmaztad milyen állapotban van most a szívem,, :,-)) te is kapsz zsepit, na meg örülök, hogy elolvastad és tetszett ヽ(*⌒∇⌒*)ノ

      Törlés

© Agata | WS
x x